Activiteiten

Maandag 11 december 2017

Op 11 december hebben wij een gesprek gehad met mevrouw Zoete. Zij is de persoon die verantwoordelijk is voor de website van onze school. We hebben haar namelijk gevraagd of ze nog wat tips had voor onze website. Hier heeft zij ons super goed mee geholpen! Daarnaast heeft ze ook nog iets over onze partij op de website gezet.

Geïnteresseerd? Klik dan op onderstaande link!

http://www.ovc.nl/nieuws/nieuwsberichten/bijzonder-profielwerkstuk

 

Donderdag 7 december 2017

Donderdag, 7 december 2017, hebben wij een afspraak gehad met de PvdA en de SP om te overleggen over de agendering die wij zelf hebben geschreven. Deze agendering gaat over de studiekeuze van jongeren en de ondersteuning hierbij. Wil je deze agendering lezen? Ga dan naar het kopje ‘extra’s’. Hier is de agendering te vinden.

 

Donderdag 2 november 2017

Op 2 november zijn wij in gesprek geweest met verschillende raadsleden van verschillende partijen. We zijn in gesprek geweest met de PvdA, SP en VVD. We hebben het gehad over verscheidene onderwerpen. Zo kwamen onderwijs en steun bij het kiezen van de juiste studie. Samen met de PvdA en de SP zijn we dan ook tot de conclusie gekomen dat daar verandering in moet komen. We gaan een agendering schrijven en deze samen met de PvdA en de SP ook presenteren op de motiemarkt.

Naast het feit dat we een agendering gaan schrijven, hebben we ook een politieke markt bijgewoond. Hier hebben we gezien hoe het eraan toegaat bij deze avond en hoe moties wel en niet aangenomen worden.

Wil je deze agendering lezen? Ga dan naar het kopje ‘extra’s’. Hier is de agendering te vinden.

 

Donderdag 19 oktober 2017

Op 19 oktober 2017 hebben wij deelgenomen aan het programma Denktank op Zapp. Dit programma werd zondag 3 december om 12.15 uur uitgezonden.

In deze video zijn alle stukken te zien waar wij, de PVJ, in voorkwamen.

Geïnteresseerd in de rest van de uitzending? Klik dan op onderstaande link!

https://www.npo.nl/denktank/03-12-2017/VPWON_1275398 

 

Woensdag 18 oktober 2017

Wij zijn 18 oktober op school aanwezig geweest bij het debattoernooi voor basisscholen op het OVC. Hier waren wij o.a. juryleden en gespreksleider. Er waren kinderen van verschillende basisscholen uit Almere. Zij voerden allemaal debatten en uiteindelijk was er één winnaar. We hebben super veel jong talent gezien en we weten zeker dat een aantal van hen het heel ver zullen gaan schoppen in de toekomst!

  

Hieronder kan je kijken naar het juryoordeel van Apala en Karolína. Ook is er aan het eind een klein stukje te zien waarin een van de deelnemers van het toernooi het woord heeft.

 

Zaterdag 7 oktober 2017

Op 7 oktober zijn we naar de Dag van Democratie in het stadhuis van Almere geweest. Hier hebben we onder andere een debat gevoerd met andere politieke partijen en met Yes-R!

Ook hebben we een debattraining gevolgd en hebben we bijgepraat met raadsleden. We vonden het erg interessant en leuk!

 

Ben jij ook geïnteresseerd in een debattraining? Ga dan naar:

www.debat-meester.nl

Ook is er een video gemaakt van deze dag. Die kan je hieronder bekijken!

Donderdag 5 oktober 2017

Donderdag 5 oktober 2017 zijn wij aanwezig geweest bij een rondetafelgesprek met Almeerse raadsleden, docenten en leerlingen van verschillende scholen! We hebben met zijn allen gebrainstormd over de betrekking van jongeren bij de politiek, wat natuurlijk perfect aansluit op ons profielwerkstuk.

 

Een erg leuke en leerzame avond!

Hieronder kan je hier een video van bekijken!