PvdA

Geert van der Varst 

Geert van der Varst werkt voor PvdA. Hij doet de PR. Toen wij contact met hem opnamen, was hij erg enthousiast. Hij is zelfs naar onze school gekomen om onze vragen te beantwoorden. Hij weet hoe je de partij moet vertegenwoordigen bij het publiek en hoe je onderzoek kan doen naar de meningen van het publiek. Hij heeft ons vooral tips gegeven over de PR zaken en zijn tips hebben zeker geholpen.   

Waar staat de PvdA voor? 

PvdA is een partij die staat voor een samenleving die bestaat uit verschillende groepen. Het is een echte volkspartij die groepen bij elkaar brengt en variatie in een land of stad heel erg belangrijk vindt.  

Komen meningsverschillen vaak voor? 

In een partij zijn er altijd onenigheden, want anders zijn er zeventien miljoen partijen in het land, want niemand is het op alle punten met elkaar eens.  

Wat voor effect hebben de meningsverschillen op de politiek en hoe los je dit op? 

In de toekomst gaat de politiek veel veranderen door alle meningsverschillen in het land. Er zijn al veel meningsverschillen tussen Noord en Zuid- Nederland en dat komt door de vele stromingen in het land.

Er zijn veel economische, religieuze en culturele verschillen in de regio’s. Om deze meningsverschillen te overbruggen moet je veel praten en je stem laten horen bij een congres om tot een oplossing te komen.

Waar moet je aan denken bij het stichten van een partij? 

Bij het stichten van een partij moet je er alles aan doen om jouw mening over te brengen en om te overtuigen. Je moet niet van mening veranderen, want anders blijven de mensen niet achter je staan.

Als je een constatering hebt gemaakt, moet je actie voeren om deze aan te kaarten bij je leden. De leden worden dan geïnformeerd over de constatering die de partij heeft gemaakt.

Je moet dus geen punt gaan zoeken en dan gaan bedenken wat je ervan vindt, maar over een constatering actie voeren. Het valt op dat er iets mis is en daar heb je een mening over.

Hoe doen jullie onderzoek binnen en buiten jullie partij?  

Het stemmen met leden helpt in een partij om erachter te komen wat er in de samenleving speelt. Je ideologie is soms belangrijker dan de stem van de bevolking.

Je standpunten moeten gebaseerd zijn op jouw filosofie. Bij de Partij Voor de Jongeren is dat diversiteit en dit betekent dus dat wij representatief willen zijn voor de in Nederland wonende jongeren.

Wat vindt u belangrijk bij de huidige partijen? 

Zorg dat je met de tijd mee gaat, zodat de bevolking achter je blijft staan. Behoud zekerheid bij je leden door bij je ideologie te blijven, maar wel je standpunt te vernieuwen.

Waar moet u aan denken bij bezuinigingen? 

Bij bezuinigingen moet je eerlijk zijn, want de bevolking weet al dat er wat aan de hand is. Je moet het baseren op je eigen ideologie, want dan blijven de leden achter je staan ondanks dat er bezuinigingen zijn.