FAQ

Wie zijn wij? 

Wij zijn de Partij Voor de Jongeren. 

 

Wat zijn onze belangrijkste punten? 

Wij focussen ons vooral op onderwijs en klimaat. 

 

Uit hoeveel leden bestaat ons partijbestuur? 

Ons partijbestuur bestaat uit zeven leden. 

 

Waarom hebben wij een partij opgericht? 

Wij zitten in 6VWO en hebben voor ons profielwerkstuk een eigen partij opgericht. Hierin staan we representatief voor de in Nederland wondende jongeren. Jongeren worden niet gehoord, maar wij hebben ook een mening! 

 

Waarom moet je lid worden? 

Word lid als je ook gehoord wilt worden. De jongeren zijn immers de toekomst. 

 

Kost lid zijn geld?  

Nee, lid worden is gratis. 

 

Hoe word ik lid? 

Op onze website staat een inschrijfformulier.

 

Hoe ziet onze ideale school eruit? 

Onze ideale school bestaat uit veel vrijheid, maar er moet wel effectief les worden gegeven. Een school waar prestatiedruk het leren niet belemmerd.

 

Hoe zijn wij aan het partijprogramma gekomen? 

Wij hebben een enquête gemaakt. In deze enquête leggen we de jongeren twee dilemma’s voor. Wij hebben ervoor gezorgd dat wij achter beide dilemma’s staan, zodat wij het hoe dan ook eens zouden zijn met het partijprogramma.

 

Hoeveel mensen hebben deelgenomen aan ons onderzoek? 

Er hebben 676 jongeren onze enquête ingevuld. Dit is een significante steekproef. 

 

Waarom zijn wij niet zoals elke andere partij? #nieuwevormpolitiek 

Wij gaan niet voor de meeste stemmen, maar wij willen dat de jongeren zich gehoord voelen. We willen dat de politiek ons ziet en naar ons luistert. We willen een stem krijgen in de Nederlandse maatschappij en politiek. 

 

Hoe zijn jullie representatief aan de in Nederland wonende jongeren? 

Wij bestaan uit een multicultureel en pluriform partijbestuur en hebben aan de hand van een groot onderzoek ons partijprogramma samengesteld. 

 

Wat willen wij bereiken? 

Wij willen ervoor zorgen dat de jongeren zich gehoord voelen. 

 

Hoe denken wij over…

… het klimaat? 

Wij willen klimaatveranderingen tegen gaan. Wanneer wij slecht voor de natuur en het milieu zorgen, kunnen we zelf, of later onze kinderen en kleinkinderen, in de problemen raken. Wij zijn namelijk de toekomst. Wij willen klimaatveranderingen tegengaan door bijvoorbeeld openbaar vervoer goedkoper te maken.  

 

… het onderwijs? 

Wij staan voor ontwikkeling. Goed onderwijs is de sleutel tot een goede toekomst. Wij willen het onderwijs verbeteren door bijvoorbeeld kleine klassen te creëren en beter opgeleide docenten les te laten geven.  

 

… de zorg? 

Wij vinden een gezond Nederland erg belangrijk, ook voor de mensen die het minder breed thuis hebben. Zo willen wij meer sportmogelijkheden creëren in wijken.  

 

 de EU? 

Wij vinden dat Nederland in de Europese Unie moet blijven. Samen staan we namelijk sterker. Voor de veiligheid van Nederland vinden wij dan ook dat er een Europees leger moet komen.  

 

studiekosten? 

Wij vinden dat de studiekosten zo laag mogelijk moeten zijn. Hierdoor zullen beginnende studenten gestimuleerd worden om te studeren. Daarom zijn wij voor de studiefinanciering en tegen het leenstelsel.